Il Paradiso di Manfredi

Montalcino, TOSKANA

Italien

TOSKANA

Toskana ligger i centrala Italien och i de norra delarna mellan Florens och Siena hittar man områdets mest kända ursprung; Chianti Classico. Här är klimatet varmt men de böljande kullarna hjälper till att temperera vingårdarna.

Toskana är främst känt för sina röda viner och Sangiovese är både den överlägset mest planterade och bästa druvan. Den utgör grunden i många viner och utöver Chianti ligger den bakom det legendariska vinet Brunello di Montalcino. Sangiovese trivs ypperligt i jordarna som består av skiffer, lera, märgel och kalk och ger generellt örtiga viner med frisk, körsbärslik syra och markerad strävhet.

Internationella druvor som Merlot, Syrah och Cabernet Sauvignon är vanliga i Toskanas kustområde, där de oftast blandas med lokala druvsorter. På vitvinssidan hittar man bland annat druvorna Vernaccia, Trebbiano, Malvasia och Vermentino.

Dölj

Läs mer

Il Paradiso di Manfredi är en enhörningsproducent av legendariska proportioner och deras viner tillhör det absolut bästa hela Italien har att erbjuda.

Historien tar sin början på mitten av 1950-talet när Manfredi och Fortunata Martini, som varit med och grundat appellationen Brunello di Montalcino, valde att lämna sitt jobb hos Biondi-Santi för att starta eget. De införskaffade en oas bestående av 3,5 hektar vinmark i hjärtat av Montalcino och resten är som man brukar säga historia. Idag drivs Il Paradiso i samma passionerade anda av Rosella Martini och Florio Guerrini tillsammans med deras döttrar Silvia och Gioia, barnbarn till Manfredi.

Familjens planteringar är levande och växtrika vinmarker som är spridda över åtta olika lägen vid Montalcinos fot. Den nordöstliga exponeringen i kombination med de mineralrika jordarna skapar perfekta förutsättningarna för elegant och silkeslen Sangiovese.

All skörd sker självfallet för hand och vinmakningen speglar arbetet i vingårdarna med minimal inverkan på råmaterialet. Vinerna jäser spontant på betong och lagras därefter på gamla slavonska ekfat av större modell. Just lagringstiden är en av hemligheterna bakom Il Paradisos transparanta vinstil där Rosso di Montalcino lagras i 14 månader och Brunello di Montalcino lagras i 36 månader med ytterligare 30 månader på flaska. Vinerna buteljeras ofiltrerade och levererar en sällan skådad fräschör och precision.

I en trendkänslig vinvärld känns det tryggt med vinbönder som Il Paradiso di Manfredi. Det här är essensen av klassisk och tidlös vinmakning, vilket alltid kommer vara relevant.

Viner

Årlig allokering

Se prislista för tillgängliga viner

Rosso di Montalcino

100 % Sangiovese

Druvor från åtta olika vingårdsplottar med nord- och nordöstlig exponering vid Montalcinos fot. Vingårdarna ligger 350 meter över havet och vinstockarna är gamla.

Vinifikation: Druvor skördas för hand och jäser spontant på kärl av betong. Därefter lagras vinet i 13 månader på 20 hektoliters gamla fat och ytterligare 8 månader på flaska. Vinet buteljeras utan klarning eller filtrering.

Brunello di Montalcino

100 % Sangiovese

Druvor från åtta olika vingårdsplottar med nord- och nordöstlig exponering vid Montalcinos fot. Vingårdarna ligger 350 meter över havet och vinstockarna är gamla.

Vinifikation: Druvor skördas för hand och jäser spontant på kärl av betong. Därefter lagras vinet i 36 månader på 25 och 26 hektoliters gamla fat och ytterligare 36 månader på flaska. Vinet buteljeras utan klarning eller filtrering.

Producenter

Frankrike

BEAUJOLAIS
Domaine Chapel

Régnié-Durette

BORDEAUX
Domaine Uchida

Cissac-Médoc

Domaine de Galouchey

Beychac-and-Caillau

Château Cantelaudette

Graves de Vayres

CHAMPAGNE
Domaine les Monts Fournois

La Grande Montagne

Cazé-Thibaut

Chantillon Sur Marne

Tarlant

Oeuilly

Michel Gonet

Le Mesnil-Sur-Oger

LANGUEDOC
Maxime Magnon

Corbières

Clos Marie

Pic Saint Loup

NORMANDIE
Domaine Lesuffleur

La Folletière-Abenon

NORRA RHÔNE
Domaine Rouchier

Saint-Joseph

Emmanuel Darnaud

Crozes-Hermitage

PROVENCE
Myrko Tépus

Esparron de Pallière

SUD-OUEST
Louis Roque

Souillac

SÖDRA RHÔNE

Grekland

SANTORINI
Vassaltis

Vourvoulos

Italien

ABRUZZO
De Fermo

Loreto Aprutino

LIGURIEN
Maixei

Dolceacqua

LOMBARDIET
Marco Ferrari

Valtellina

PIEMONTE
Quazzolo

Barbaresco

Sagace

Castiglione Falletto

Guido Porro

Serralunga d’Alba

Cascina Fontana

Monforte d'Alba

Poderi Colla

Monforte d'Alba

Scarzello

La Morra

Cascina San Michele

Costigliole d'Asti

TOSKANA
Riecine

Gaiole

Castell'In Villa

Castelnuovo Berardenga

VENETO
Cantina Bortoluz

Saccol di Valdobbiadene

Portugal

MADEIRA
VINHO VERDE
Adega de Monção

Monçao e Melgaço

Spanien

GALICIEN
Bodegas Zarate

Rias Baixas

KATALONIEN
Valldolina

Penedès

MADRID
4 Monos

Sierra de Gredos

RIOJA
Viña Ilusión

Rioja Baja

Sverige

-
VIRKE

Lappland

Tyskland

BADEN
MOSEL
Weiser-Künstler

Traben-Trarbach

PFALZ
Scheuermann

Niederkirchen

Österrike

NIEDERÖSTERREICH
Arndorfer

Kamptal