Thibaud Boudignon

Savennières, Loire
Frankrike
Map to Thibaud Boudignon

Den unge vinmakaren Thibaud Boudignon är en av Savennières starkast lysande stjärnor och hans viner finns listade på toppkrogar över hela världen. Han föddes i Bordeaux och fick tidigt ett vinintresse genom besök hos sin farfar som arbetade som vinbonde i Sud Oeust. Efter vinstudier på hemmaplan arbetade Thibaud på Château Oliver i Pessac-Léognan och därefter på Charlopin-Parizot i Gevrey-Chambertin. År 2008 fick han anställning som ansvarig vinmakare på Château Soucherie i Anjou som han än idag sköter operationen på.

När Thibauds mor Francoise gick bort var hennes sista önskan att sonen skulle göra något vettigt med arvet. För pengarna köpte Thibaud år 2009 sin första bit vinmark som idag har växt till 2 hektar i Anjou och 5 hektar i Savennières. Efter att hyrt in sig i olika vinerier införskaffade han ett eget i Chemin de la Monnaie år 2011 och flyttade in ovanför källaren. Thibaud var dock inte helt nöjd med konstruktionen och valde därför år 2016, när finanserna tillät, att bygga ett helt nytt från scratch. Det nya vineriet är avskalat men toppmodernt. Allt bygger på gravitation och han kan kontrollera både luftfuktighet och temperatur för att ge vinerna de absolut bästa förutsättningarna. Thibaud är en utpräglad perfektionist och anser att ju mer naturligt han arbetar, desto mer teknologi behövs för att nå bästa resultat. Vinmarkerna sköts organiskt men det finns inga certifikat. Thibaud lägger hellre sina pengar och tid i vineriet och bland vinrankorna än att skaffa en stämpel på flaskorna. 

Vi älskar Thibaud Boudignon’s viner för den stenhårda mineraliteten, djupet och balansen. Hans viner andas lika mycket Bourgogne som Loire och smakar som en fusion av Savennières och Puligny-Montrachet.

Viner

2016 Anjou Blanc

Info kommer snart!

Frankrike

Grekland

Italien

Portugal

Spanien

Tyskland

Ungern

Österrike

POMPETTE
Kontakt

Vill du få information när det händer något kul, som provningar eller lansering av viner och vinlådor på Systembolaget?

 

POMPETTE
Erstagatan 19
116 36 Stockholm
hej@pompette.se
@pompette_dryckeshandel

Pompettes kontakt-bild

Robert Andersson
+46(0)70 238 71 18
robert@pompette.se

Tom Telégin
+46(0)73 655 16 48
tom@pompette.se

Fredrik Iveskär
+46(0)70 991 10 99
fredrik@pompette.se

Giacomo Colombo
+46(0)70 544 10 99
giacomo@pompette.se