Domaine Giudicelli

Patrimonio, Korsika
Frankrike

Muriel Giudicelli håller till i Patrimonio på nordvästra Korsika. Det är öns absolut bästa vinläge och en spektakulär plats där kombinationen av jord, hav och vind skapar en helt unik terroir. Muriel kommer inte från någon familj av vinodlare, men tack vare åtskilliga resor till Patrimonio under sin uppväxt har hon alltid haft ett starkt band till denna historiska oas av rankor. År 1996 hade Muriel hunnit med att studera enologi och arbeta runt hos vinbönder i hela Frankrike. Då kom ett erbjudande hon inte kunde tacka nej till; att få köpa loss 5 hektar historisk vinmark på just den delen av Korsika där hon spenderat sin barndom.

Från dag ett bestämde sig Muriel att arbeta hållbart i sina vinmarker. Hon fick ekologiskt certifikat år 2006 och från 2012 tillhör hon en  av de få vinbönderna på Korsika som är biodynamiskt certifierade. Muriel Giudicellis vinmarker ligger i Campo Gallo, som är en historisk sub-region i Patrimonio. Här skapar kombination av grön och röd lera tillsammans med granit, skiffer och kalksten en mycket speciell jordmån där de lokala druvorna Vermentino och Nieluccio hittar sällsynt med energi och får ett personligt uttryck.

Idag har Muriels vinmarker växt till 10 hektar där hon lever och arbetar i totalt samspel med naturen. I vineriet jäser hennes viner med naturliga jäststammar och svavel används enbart varsamt vid buteljering. Hennes varsamma handlag ger verkligt självfulla viner i levande och naken stil som förmedlar både fräschör och flörtig medelhavskänsla. De röda vinerna smakar som en tidlös blandning av Frankrike och Italien medan hennes vita viner närmast kan liknas vid att slicka på en citrondränkt saltsten.

Frankrike

Grekland

Italien

Portugal

Spanien

Tyskland

Ungern

Österrike

POMPETTE
Kontakt

Vill du få information när det händer något kul, som provningar eller lansering av viner och vinlådor på Systembolaget?

 

POMPETTE
Erstagatan 19
116 36 Stockholm
hej@pompette.se
@pompette_dryckeshandel

Pompettes kontakt-bild

Robert Andersson
+46(0)70 238 71 18
robert@pompette.se

Tom Telégin
+46(0)73 655 16 48
tom@pompette.se

Fredrik Iveskär
+46(0)70 991 10 99
fredrik@pompette.se

Giacomo Colombo
+46(0)70 544 10 99
giacomo@pompette.se

Sebastian Alenius
+46(0)70 753 13 93
sebastian@pompette.se