Domaine Andrée

Anjou, Loire
Frankrike
Map to Domaine Andrée

Stéphane Erissé har alltid haft ett passionerat förhållande till vin men det var först när han träffade Antoine Foucalt (Domaine du Collier) och pappa Charly Foucalt (Clos Rougeard) som han valde att avsluta sitt arbete inom byggnadsindustrin och sadla om till vinbonde. Efter tre års arbete hos Foucalt i Loire och Cyril Fhal i Roussillon införskaffade han år 2008 3,5 hektar organisk vinmark i den lilla byn Saint Geourges sur Layon i Anjou. Egendomen fick namnet Domaine Andrée efter hans farmor och idag har vinmarkerna växt till att omfatta 5 hektar.

Stéphane sköter operationen helt själv och spenderar det mesta av sin vakna tid bland rankorna. Vingårdarna sköts efter organiska principer och han anser att nyckeln till livfyllda viner är hårt arbete ute i markerna. Planteringarna upptas av Cabernet Franc, Grolleau samt Chenin Blanc och allt druvmaterial plockas självfallet för hand från rankor med mycket strikta skördeuttag. I vineriet sker processen med ytterst lite handpåläggning och vinerna uppfostras främst på gamla franska fat.

Stéphane Erissé är första generationens vinmakare men erfarenheten han fått genom arbete hos mer bevandrade vinbönder skiner igenom i glaset. Vi är oerhört glada att kunna erbjuda ytterligare ett lysande exempel som visar hur mycket drickglädje man kan hitta i Loiredalen.

Domaine Andrée gör förbannat goda viner helt enkelt.

Viner

Anjou Blanc "Les Faraunières"

100 % Chenin Blanc

Druvor från vinstockar planterade före 1920 på granit och kvarts jordmån i Saint Georges-sur-Layon. Vinet lagras i 18 månader på stora fat (30 % nya).

Anjou Rouge "L' Envolée"

Grolleau Noir , Grolleau Gris

Druvor från 20 års gamla vinstockar  i Saint Georges-sur-Layon. Druvorna är 100 % avstjälkade. Vinet lagras i 12 månader på stora fat (30 % nya).

Anjou Rouge "Carbone"

100 % Cabernet Franc

Druvor från 70 års gamla vinstockar på mörk, lerig och kolrik jordmån (därav vinets namn, kol) i Saint Georges-sur-Layon. Druvorna är 100 % avstjälkade. Vinet lagras i 12 månader på stora fat (30 % nya).

 

Anjou Rouge "Les Mines"

100 % Cabernet Franc

Druvor från 50 års gamla vinstockar på mörk, lerig och kolrik jordmån  (därav vinets namn, kolgruva) i Saint Georges-sur-Layon. Druvorna är 100 % avstjälkade. Vinet lagras i 24 månader på stora fat (30 % nya).

Frankrike

Grekland

Italien

Portugal

Spanien

Tyskland

Ungern

Österrike

POMPETTE
Kontakt

Vill du få information när det händer något kul, som provningar eller lansering av viner och vinlådor på Systembolaget?

 

POMPETTE
Erstagatan 19
116 36 Stockholm
hej@pompette.se
@pompette_dryckeshandel

Pompettes kontakt-bild

Robert Andersson
+46(0)70 238 71 18
robert@pompette.se

Tom Telégin
+46(0)73 655 16 48
tom@pompette.se

Fredrik Iveskär
+46(0)70 991 10 99
fredrik@pompette.se

Giacomo Colombo
+46(0)70 544 10 99
giacomo@pompette.se