Cascina San Michele

Costigliole d'Asti, Piemonte
Italien
Map to Cascina San Michele

Cascina San Michele håller till i den lilla byn Castigliole d’Asti mellan Alba och Asti och grundades år 2015 av den unge och passionerade vinbonden Marco Minnucci.

Marco gör hantverksmässigt vin som tydligt speglar områdets mångfacetterade terroir. Han följer traditionens spår där hårt arbete i vinmarkerna och stor respekt för druvorna i källaren leder fram till det slutgiltiga resultatet.

San Michele ligger på toppen av en piemontesisk kulle som är täckt i ett hav av vinrankor, vallmo och tusenskönor. Vinmarkerna upptar 6,5 hektar, sköts med ekologiskt jordbruk och i gårdarna återfinns de lokala druvorna Barbera, Bonarda, Cortese och Nebbiolo. Jordarna är rika på kalk vilket tillsammans med altituden samspelar med Marco’s försiktiga vinmakning och ger viner som kännetecknas av energi och djup.

Druvorna skördas självfallet för hand och i vineriet är receptet naturlig jäst, lagring på gamla fat och sparsamt med svavel vid buteljering. Vinerna varken filtreras eller klarnas.

Marco Minucci förmedlar verkligen känslan av sitt ursprung och hans buteljeringar är ren och skär drickglädje. Vinerna är friska, gastronomiska, lagom busiga och dricks med lätthet varje dag.

Viner

Barbera d'Asti "San Michele"

100 % Barbera

Rosato "Collarosa"

100 % Bonarda

Collarosa görs på den relativt sällsynta druvan Bonarda Piemontese som finns planterad i ett enskilt vingårdsläge i San Michele. Druvorna skördas för hand, avstjälkas och jäser med naturlig jäst. Skalkontakten varar några timmar och därefter lagras vinet på ståltank och buteljeras våren efter skörd.

Monferrato Rosso

100%  Nebbiolo

Druvor från gamla vinstockar planterade i byn Sant’Anna i Asti-området. Druvorna jäser på ståltank och lagras därefter i 12 månader på gamla stora tonneaux.

Barbera d'Asti "Primevi"

100%  Barbera

Druvor från olika vingårdar med olika exponeringar i Costigliole d’Asti. Druvorna jäser och lagras på ståltank i 12 månader.

Frankrike

Grekland

Italien

Portugal

Spanien

Tyskland

Ungern

Österrike

POMPETTE
Kontakt

Vill du få information när det händer något kul, som provningar eller lansering av viner och vinlådor på Systembolaget?

 

POMPETTE
Erstagatan 19
116 36 Stockholm
hej@pompette.se
@pompette_dryckeshandel

Pompettes kontakt-bild

Robert Andersson
+46(0)70 238 71 18
robert@pompette.se

Tom Telégin
+46(0)73 655 16 48
tom@pompette.se

Fredrik Iveskär
+46(0)70 991 10 99
fredrik@pompette.se

Giacomo Colombo
+46(0)70 544 10 99
giacomo@pompette.se

Sebastian Alenius
+46(0)70 753 13 93
sebastian@pompette.se