Savennières "Clos de la Hutte"
Clos de la Hutte är en lieu-dit i byn La Possonnière på 7 hektar, varav 0,5 hektar ägs av Thibaud. Härifrån skapas viner från sélection massale* på Chenin Blanc som härstammar från de bästa domänerna i hela Loire. Här finns fem olika kloner av Chenin Blanc som är samplanterade och en del av vinmarken består dessutom av gamla oympade vinstockar. Det här är en Chenin Blanc av gigantiska mått som sitter inne på en otrolig lagringspotential.
*Sélection massale innebär att vinodlare planterar en ny vinodling med sticklingar av exceptionell kvalitet från gamla vinrankor.
Vinifikation: Druvorna skördas för hand och jäsning sker med naturlig jäst; 50% i ovala demi-muids, 25% i 320 liters cigares och 25% i 500 liters stora fat. Vinet lagras i 12 månader på gamla fat samt ytterligare 3 månader på stål.