Rotwein

Idén till att skapa ett nytt vin med Martin och Anna Arndorfer föddes när vi glada i hågen korkade upp en flaska av deras gudagoda rosé. Drickglädjen förbyttes dock snabbt till melankoli när vi tänkte på att om det inte vore för de där förbannande bokstäverna r-o-s-é som prydde etiketten, skulle folk älska att dricka det här vinet året om. ”För rosévin dricker man ju bara på sommaren”

Men om man skulle göra ett mörkare rosa vin? Alltså ett vin som har fått mer skalkontakt än ett rosé, men betydligt mindre skalkontakt än Arndorfers röda kioskvältare på Zweigelt. Det skulle väl funka?

Sagt och gjort. Vi åkte till Kamptal, åt alldeles för mycket tafelspitz, provade kopiösa mängder vin och tillsammans med Arndorfer kan vi nu äntligen presentera nyheten: ROTWEIN!

Arndorfers Rotwein bjuder på exakt allt det vi önskade oss och vinet är försvinnande gott i sin nyskapande, men samtidigt trygga och vänliga stil. Munkänslan är av det elegantare slaget och bjuder på ett friskt potpurri av saftiga bigaråer, syrlig rabarber, friska tranbär och en perfekt avvägd skjuts enbärsskott.

Vinifikation: Druvorna skördas för hand och jäser med naturliga jäststammar i hela klasar. Jäsningen sker med en kortare skalkontakt på 3 till 6 dagar och därefter lagrades vinet på en blandning av ståltankar, stora neutrala ekfat och gamla franska fat.

Go to producer Arndorfer