N.V. Zero Brut Nature

Zero Brut Nature må vara familjen Tarlants standardchampagne men den smakar snarare som ett prestigebubbel. Druvorna till cuvéen kommer från byarna Oeuilly, Boursalt, Celles-lès-Condé och Saint-Agnan och vinstockarna håller en snittålder på 40 år. Svårigheten att göra Champagne utan dosage (tillsatt socker) är att det oftast behövs lite sötma för att balansera den höga syran. Men med Tarlantss exceptionella druvmaterial, precisa val av cuvée, mognadstid på fällning och stora mängd reservvin vore det en skymf att maskera uttrycket med socker.

Vinifikation: Druvor skördas för hand, pressas varsamt med hjälp av graviditet och alla parceller vinifieras separat. Basvinet jäser med naturlig jäst och lagras 6 månader på sin fällning i gamla fat. Malolaktiska jäsningen blockeras och cuvéen som jäser en andra gång på flaska innehåller 40 % reservvin. Vinet får vila cirka 6 år månader på jästfällningen och inget socker tillsätts.

Go to producer Tarlant