POMPETTE No. 25

Slutsåld | Klicka här för att komma till vinet på systembolagets hemsida

POMPETTE No. 25 (Nr. 71491) är tillägnad Domaine Catherine Le Goeuil och hennes stilfulla tolkningar av södra Rhônedalen. Vinerna från Catherine är några av de första vi började att importera så det känns extra kul att släppa en blandlåda från denna pionjär i Cairanne. Sexpacket innehåller tre olika viner där Côtes du Rhône Blanc & Rouge står för det ungdomliga inslaget medan Villages Cairanne bjuder på en mer mogen vinupplevelse.

Domaine Catherine Le Goeuil grundades år 1993 när Catherine med familj köpte en egendom med tillhörande 6 hektar vinmark i byn Cairanne beläget i södra Rhônedalen. Med föga erfarenhet valde familjen den konventionella vägen och gjorde som alla andra i byn besprutade sina vingårdar med kemiska preparat. Catherine blev då väldigt sjuk och lösningen på problemet var att börja arbeta efter hållbara principer. En naturlig filosofi har sedan dess genomsyrat allt vingårdsarbete och egendomen är idag organiskt certifierad.

Cairanne betraktas allmänt som en av de bästa byarna i södra Rhônedalen. Mistralvinden är ett jätteviktigt inslag som förenklar det ekolologiska jordbruket genom att torka upp fukt i gårdarna.

Mycket vin från södra Rhône är ofta syltiga i frukten med en eftersmak som domineras av alkohol. Så är inte fallet med vinerna från Catherine Le Goeuil då hon värdesätter fräschör och elegans före kraft och alkohol. Hennes viner fullkomligt osar av sitt ursprung och dricks med fördel svalt tempererat i stora klunkar.

LÅDAN INNEHÅLLER FÖLJANDE VINER:

2 x Côtes du Rhône Blanc 2018
2 x Côtes du Rhône Rouge 2018
2 x Côtes du Rhône Cairanne 2014

POMPETTE
Kontakt

Vill du få information när det händer något kul, som provningar eller lansering av viner och vinlådor på Systembolaget?

 

POMPETTE
Erstagatan 19
116 36 Stockholm
hej@pompette.se
@pompette_dryckeshandel

Pompettes kontakt-bild

Robert Andersson
+46(0)70 238 71 18
robert@pompette.se

Tom Telégin
+46(0)73 655 16 48
tom@pompette.se

Fredrik Iveskär
+46(0)70 991 10 99
fredrik@pompette.se

Giacomo Colombo
+46(0)70 544 10 99
giacomo@pompette.se