POMPETTE No. 13

Slutsåld

POMPETTE No. 13 är helt och hållet tillägnad vinområdet Jura och den pyttelilla egendomen L’Aigle À Deux Têtes – Örnen med två huvuden.

Henri Le Roy arbetade som biolog i Paris men hade länge drömt om att få bruka Juras unika jordar. År 2004 fick Henri äntligen chansen att förverkliga sin dröm och införskaffade några små plottar vingårdsmark i Vincelles, strax norr om Rotalier. Han slopade användandet av herbicider redan från start och hans 2,5 hektar vinmark sköts helt organiskt. Till skillnad från många vinbönder i området vill inte Henri att vinerna får kontakt med syre och toppar därför upp sina fat för att undvika oxidation. Alla viner produceras med naturlig jäst och jäser direkt på fat.

Vi är väldigt förtjusta i viner från Jura på grund av deras personlighet. Druvor som växt i de märgel- och kalkhaltiga jordarna speglar alltid ursprunget i glaset och Henri Le Roy’s viner är inget undantag. Domaine L’Aigle á Deux Têtes smakar som riktigt Jura ska smaka med ursprungstypisk mineralitet och fräschör men med Burgundisk finess. Vinerna har energi och djup som man endast hittar när druvmaterialet kommer från riktigt bra växtplats och sedan uppfostras av en riktigt skicklig vinbonde.

Då produktionen är väldigt liten hos L’Aigle á Deux Têtes är detta ett mycket limiterat släpp.

LÅDAN INNEHÅLLER FÖLJANDE VINER:

2 x Chardonnay "Lices en Peria"
2 x Naturé "Les Clous"
2 x Poulsard "Les Clous"

POMPETTE
Kontakt

Vill du få information när det händer något kul, som provningar eller lansering av viner och vinlådor på Systembolaget?

 

POMPETTE
Erstagatan 19
116 36 Stockholm
hej@pompette.se
@pompette_dryckeshandel

Pompettes kontakt-bild

Robert Andersson
+46(0)70 238 71 18
robert@pompette.se

Tom Telégin
+46(0)73 655 16 48
tom@pompette.se

Fredrik Iveskär
+46(0)70 991 10 99
fredrik@pompette.se

Giacomo Colombo
+46(0)70 544 10 99
giacomo@pompette.se