SCHEUERMANN

Tyskland

Vin de Soda
169 kr · Nr. 55904

Beställ här

Weingut Scheuermann är en familjefirma som sedan år 2009 drivs av bröderna Simon och Gabriel. Redan från barnsben var deras sikten inställda på att arbeta med familjens vinodlingar och de tog över egendomen redan vid 16 och 19 års ålder.

Historiskt har Scheuermanns huvudsyssla varit att odla druvor biodynamiskt som sedan sålts vidare till vinbönder som arbetar efter samma filosofi. Allt eftersom har fokus flyttats mot den egna vinproduktionen och idag gör bröderna några av de mest intressanta vinerna i hela Pfalz.

Deras vinmarker ligger i byn Niederkirchen och för den egna produktionen har familjen valt ut sina absolut finaste vingårdslägen. Man arbetar hårt ute i vinmarkerna efter mottot att interagera så lite som möjligt i vinstockarnas cykler. Denna filosofi präglar även vinkällararbetet där musten spontanjäser, lagras på sin fällning och buteljeras utan filtrering.

Scheuermann gör vin som kombinerar lätthet, fräschör och josighet med mineralitet, djup och längd. Det smakar som en mix av Loire och Pfalz där lekfullhet och seriositet går hand i hand.

N.V. Vin de Soda

Druvor: Müller Thurgau, Weißburgunder, Scheurebe

Vin de Soda är precis som namnet antyder ett bubblande vin. Vinbruset görs på druvorna Müller Thurgau, Weißburgunder och Scheurebe som lämpar sig väldigt bra i mousserande stil tack vare deras höga syra och charmiga fruktsötma. Druvorna till vinet är biodynamiskt odlade, kommer från familjens yngre vinmarker och ger ett vin som närmast kan beskrivas som sommarläskens moder. Kapsylen skvallrar om innehållet i flaskan där puristisk frukt med en lagom knuff sötma och närvarande mineralsälta ger en törstsläckare av rang. Prost!

Vinifikation: Druvor skördas för hand och jäser med naturlig jäst på ståltank. Vinet buteljeras därefter med en extra skjuts kolsyra.

Servering: Direkt från flaska vid cirka 11 °C
Korka upp nu eller inom 3 år