SCHEUERMANN

Tyskland

2023 Riesling 1 liter
185 kr · Nr. 71242

Beställ här

Weingut Scheuermann är en familjefirma som sedan år 2009 drivs av bröderna Simon och Gabriel. Redan från barnsben var deras sikten inställda på att arbeta med familjens vinodlingar och de tog över egendomen redan vid 16 och 19 års ålder.

Historiskt har Scheuermanns huvudsyssla varit att odla druvor biodynamiskt som sedan sålts vidare till vinbönder som arbetar efter samma filosofi. Allt eftersom har fokus flyttats mot den egna vinproduktionen och idag gör bröderna några av de mest intressanta vinerna i hela Pfalz.

Deras vinmarker ligger i byn Niederkirchen och för den egna produktionen har familjen valt ut sina absolut finaste vingårdslägen. Man arbetar hårt ute i vinmarkerna efter mottot att interagera så lite som möjligt i vinstockarnas cykler. Denna filosofi präglar även vinkällararbetet där musten spontanjäser, lagras på sin fällning och buteljeras utan filtrering.

Scheuermann gör vin som kombinerar lätthet, fräschör och josighet med mineralitet, djup och längd. Det smakar som en mix av Loire och Pfalz där lekfullhet och seriositet går hand i hand.

2023 Riesling 1 liter

Scheuermann Riesling väger in på blygsamma 11,5 % och är en knastertorr mineralbomb i 1 liters format. Få viner är mer kvalificerade för den stundande säsongen och årgång 2023 uppför sig som en frisk vårvind med läskande citrus, pigg stenfrukt, törstsläckande fläderblom och en perfekt nypa bergssalt.

Som vanligt med Scheuermann sköts jordbruk och vinifiering efter hållbara principer och vinet är ekologiskt certifierat. Efter skörd för hand från vingårdar i Bad Durkheim får druvorna jäsa med naturliga jäststammar och lagring sker på stål för att bevara frukt och fräschör.

Scheuermanns Riesling behöver inte mycket mer än sval temperatur för att skina i glaset, men för den som vill kombinera vinet med något ätbart finns det oändligt med kombinationer. Prova gärna till valfria vårprimörer, charkuterier, färska skaldjur, gravade fiskar eller typ all mat med sting i.

Servering: Direkt från flaska vid cirka 9 °C