SCHEUERMANN

Tyskland

Chardonnay ”Bunter Sandstein”
239 kr · Nr 93424

SLUTSÅLD

Weingut Scheuermann är en familjefirma som sedan år 2009 drivs av bröderna Simon och Gabriel. Redan från barnsben var deras sikten inställda på att arbeta med familjens vinodlingar och de tog över egendomen redan vid 16 och 19 års ålder.

Historiskt har Scheuermanns huvudsyssla varit att odla druvor biodynamiskt som sedan sålts vidare till vinbönder som arbetar efter samma filosofi. Allt eftersom har fokus flyttats mot den egna vinproduktionen och idag gör bröderna några av de mest intressanta vinerna i hela Pfalz.

Deras vinmarker ligger i byn Niederkirchen och för den egna produktionen har familjen valt ut sina absolut finaste vingårdslägen. Man arbetar hårt ute i vinmarkerna efter mottot att interagera så lite som möjligt i vinstockarnas cykler. Denna filosofi präglar även vinkällararbetet där musten spontanjäser, lagras på sin fällning och buteljeras utan filtrering.

Scheuermann gör vin som kombinerar lätthet, fräschör och josighet med mineralitet, djup och längd. Det smakar som en mix av Loire och Pfalz där lekfullhet och seriositet går hand i hand.

 

2021 Chardonnay ”Bunter Sandstein”

Druvor: Chardonnay

Vinifikation: Druvor från 10-20 år gamla stockar som växer i jordmån rik på kalksten i Deidesheim skördas för hand. Vinet spontanjäser i gamla fat om 500 liter och lagras därefter på jästfällningen i 10 månader.