SCHEUERMANN

Tyskland

Vin de Weiß
169 kr · Nr 50151

Beställ här

Weingut Scheuermann är en familjefirma som sedan år 2009 drivs av bröderna Simon och Gabriel. Redan från barnsben var deras sikten inställda på att arbeta med familjens vinodlingar och de tog över egendomen redan vid 16 och 19 års ålder.

Historiskt har Scheuermanns huvudsyssla varit att odla druvor biodynamiskt som sedan sålts vidare till vinbönder som arbetar efter samma filosofi. Allt eftersom har fokus flyttats mot den egna vinproduktionen och idag gör bröderna några av de mest intressanta vinerna i hela Pfalz.

Deras vinmarker ligger i byn Niederkirchen och för den egna produktionen har familjen valt ut sina absolut finaste vingårdslägen. Man arbetar hårt ute i vinmarkerna efter mottot att interagera så lite som möjligt i vinstockarnas cykler. Denna filosofi präglar även vinkällararbetet där musten spontanjäser, lagras på sin fällning och buteljeras utan filtrering.

Scheuermann gör vin som kombinerar lätthet, fräschör och josighet med mineralitet, djup och längd. Det smakar som en mix av Loire och Pfalz där lekfullhet och seriositet går hand i hand.

2022 VIN DE WEIß

Druva: Weißburgunder, Chardonnay, Grauburgunder, Muskateller, Sauvigon Blanc och Silvaner

Vin de Weiß bjuder på ett fulländat (och fullmatat) uttryck av Pfalz. Frukten kommer från biodynamiskt skött vinmark och jäser med naturliga jäststammar på tankar av stål. Druvorna Chardonnay och Grauburgunder fick vila en stund på fat för att bidra med krämighet medan Sauvignon Blanc och Muskateller genomgick några timmars skalkontakt för att addera struktur till blandningen.

Vin de Weiß är ett mångfacetterat vin som lirar lika bra på egen hand som i sällskap med mat. Det är en floral och mineralrik historia vars smak kan likas vid en läskande cocktail på stenfrukt, fläderblom och anjoupäron som filtrerats genom ett skikt av kalk och sandsten.

Servering: Direkt från flaska vid cirka 11 °C
Korka upp nu eller inom 5 år