POMPETTE

Italien

Aperò Bianco
259 kr · Nr. 54066

Beställ här

PIEMONTE

Piemonte ligger i nordvästra Italien med Alperna som fondvägg och blir översatt till svenska ”vid bergets fot”. Det böljande området är minst sagt sagolikt med sina dimtäckta vingårdar och medeltida byar. Utöver den legendariska vita Albatryffeln och det nästan lika legendariska pålägget Nutella hittar vi även här några av världens mest eftertraktade viner.

Klimatet i Piemonte är av svalare karaktär vilket ger druvor här en lång hängtid på rankorna med gott om tid att mogna. Det kuperade landskapet och olikheter i jordar och mikroklimat gör att vingårdslägen i området har helt olika förutsättningar. Av den anledningen läggs här, precis som i Bourgogne, väldigt stor vikt på ursprung ner på vingårdsnivå.

Piemonte är framförallt berömt för sina röda viner och då kanske främst för de långlivade Barolo- och Barbarescovinerna på druvan Nebbiolo. Andra blå druvor som används flitigt vid vinproduktion är Dolcetto och Barbera. På den vita sidan är druvorna Cortese och Arneis mest kända tillsammans med Moscato som utgör basen i de lätt pärlande söta vinerna från Asti.

Dölj

Läs mer

Vår kärleksaffär med kryddat starkvin började när vi lanserade vår första glögg för över två år sedan. Förra året släppte vi en orange uppföljare på samma tema och vi kan nu med stolthet presentera vår alldeles egna vermouth vid namn Aperò Bianco.

Det finns idag drösvis med aperitifer att tillgå på den svenska marknaden. Många är jättegoda, men vad nästan alla saknar oavsett kvalitet är något vi alltid eftersöker i ett vin: FRÄSCHÖR!

APERÒ BIANCO

Druva: Moscato

Apero Biancò görs på Moscato d’Asti som sötats, förstärkts och därefter kryddats på naturligt vis med lagerblad, apelsinskal, kamomill, kanel, kinabark, korianderfrön, nejlika, gentianarot, enbär, mejram, muskot, salvia och ingefära.

Resultatet ger en läskande och ytterst beroendeframkallande sensommardröm som serveras rätt upp och ner på is eller toppad med en skvätt soda eller tonic.