Sohm & Kracher

Illmitz, Niederösterreich
Österrike
Map to Sohm & Kracher

Aldo Sohm upptäckte sin passion för mat och vin efter ett vingårdsbesök i Italien 19 år gammal. Efter många års slit hemma i Österrike flyttade han till New York och efter ännu mer slit belönades han år 2008 med titeln ”Best sommelier of the World”.  Idag arbetar Aldo som chefssommelier på 3-stjärniga krogen Le Bernadin och sedan år 2014 driver han även en vinbar i Midtown som bär hans namn.

Under årens lopp hade en tanke börjat slå Aldo. Hur kunde han rättfärdiga sitt kritiskt granskande av viner när han själv faktiskt aldrig gjort vin. En dröm om att göra sitt eget vin började gro i hans huvud.

Aldo och Gerhard Kracher träffades första gången år 2004 och blev goda vänner på studs. Gerhard är son till den legendariska vinmakaren Alois Kracher och behöver kanske inte någon närmare presentation. Weingut Kracher har sedan länge ansetts som en av de bästa producenterna av söta viner i hela världen och sedan år 2001 är det Gerhard som styr skeppet. 

Under blöt en lunch i Queens berättade Aldo om sina vinmakardrömmar för Gerhard. Det visade sig att de båda vännerna delade många uppfattningar om hur de tyckte att Grüner Veltliner skulle smaka och de bestämde sig för att börja göra vin tillsammans. År 2009 släpptes deras första årgång av Grüner Veltliner och idag producerar de fyra olika viner tillsammans under namnet Sohm & Kracher.

Druvmaterialet till Grüner Veltliner ”Lion” är organiskt odlat och kommer från Weinviertel i Neiderösterreich. Vinet spontanjäser och lagras ett år på sin fällning i ståltank.

Grüner Veltliner kan för oss ibland bli för parfymerad, alkoholvarm och krallig i stilen. Vi älskar att Aldo och Gerhard gör viner i en mer fjäderlätt, återhållsam stil där druvans parfym och mineralitet är i perfekt symbios. 

Viner

Grüner Veltliner "St. Georg"

Info kommer snart!

Grüner Veltliner "Lion"

Info kommer snart!

Grüner Veltliner "Alte Reben"

Info kommer snart!

Frankrike

Grekland

Italien

Portugal

Spanien

Tyskland

Ungern

Österrike

POMPETTE
Kontakt

Vill du få information när det händer något kul, som provningar eller lansering av viner och vinlådor på Systembolaget?

 

POMPETTE
Erstagatan 19
116 36 Stockholm
hej@pompette.se
@pompette_dryckeshandel

Pompettes kontakt-bild

Robert Andersson
+46(0)70 238 71 18
robert@pompette.se

Tom Telégin
+46(0)73 655 16 48
tom@pompette.se

Fredrik Iveskär
+46(0)70 991 10 99
fredrik@pompette.se

Giacomo Colombo
+46(0)70 544 10 99
giacomo@pompette.se

Sebastian Alenius
+46(0)70 753 13 93
sebastian@pompette.se