Riecine

Chianti, Toscana
Italien
Map to Riecine

Riecine håller till 3,5 mil nordost om Siena, mitt i hjärtat av Toscana, i byn Gaiole. Vingårdarna de brukar är några av de absolut finaste i hela Chianti Classico och egendomen har i flera årtionden haft ryktet om sig att vara en sann mästare av Sangiovese.

Grundare till Reciene var Engelsmannen John Dunkley som tillsammans med sin fru Palmina Abbagnanon införskaffade 1,5 hektar vinmark från ett närliggande kloster år 1971. Paret restaurerade det gamla stenhuset som tillhörde marken och började plantera nya vinrankor i gårdarna. Deras första årgång var 1973.

John var en mycket respekterad man och han ansåg att Cabernet Sauvignon, som var tillåten under DOCG-reglerna för Chianti Classico, inte hade något att göra i hans vinmarker. Som han en gång uttryckte det ”När Baron Philippe Rothschild planterar Sangiovese, kommer jag att plantera Cabernet”

År 1991 anställde John och Palmina en ung vinmakare vid namn Sean O’Callaghan som har blivit den person som dragit Riecine’s terroirdrivna, rena tolkning av Sangiovese till sin spets. John och Palmina är inte längre med och från 2011 är Riecine en egendom som leds av Lana Frank tillsammans med familj.

Allt arbete i vingårdarna sköts organiskt och allt druvmaterial plockas för hand. I vineriet avstjälkas druvorna innan jäsning där man endast använder sig av naturliga jäststammar. 

Viner

2013 Riecine di Riecine

Info kommer snart!

2016 Chianti Classico

Info kommer snart!

2014 Rosso Toscana "La Gioia"

Info kommer snart!

Frankrike

Grekland

Italien

Portugal

Spanien

Tyskland

Ungern

Österrike

POMPETTE
Info

Vill du få information när det händer något kul, som provningar eller lansering av viner och vinlådor på Systembolaget?

 

POMPETTE
Erstagatan 19
116 36 Stockholm
hej@pompette.se
@pompette_dryckeshandel

Pompettes kontakt-bild

Robert Andersson
+46(0)70 238 71 18
robert@pompette.se

Tom Telégin
+46(0)73 655 16 48
tom@pompette.se

Fredrik Iveskär
+46(0)70 991 10 99
fredrik@pompette.se