100 % Sangiovese
Druvor från gamla vinrankor planterade vid 350 m.ö.h. på åtta olika jättesmå plottar vid Moltancinos fot med nord/nord-öst exponering. Jäsningen sker spontant i betongkärl och därefter lagras på 25/26 hektoliter stora gamla fat i 36 månader och därefter ytterligare 30/36 månader på flaska. Vinet varken filtreras eller klarnas.
100 % Sangiovese
Druvor från gamla vinrankor planterade vid 350 m.ö.h. på åtta olika jättesmå plottar vid Moltancinos fot med nord/nord-öst exponering. Jäsningen sker spontant i betongkärl och därefter lagras vinet på 20 hektoliter stora gamla fat i 13 månader innan ytterligare 8 månaders lagring på flaska. Vinet varken filtreras eller klarnas.
Vill du få information när det händer något kul, som provningar eller lansering av viner och vinlådor på Systembolaget?
POMPETTE
Erstagatan 19
116 36 Stockholm
hej@pompette.se
@pompette_dryckeshandel
Robert Andersson
+46(0)70 238 71 18
robert@pompette.se
Tom Telégin
+46(0)73 655 16 48
tom@pompette.se
Fredrik Iveskär
+46(0)70 991 10 99
fredrik@pompette.se
Giacomo Colombo
+46(0)70 544 10 99
giacomo@pompette.se