Il Paradiso di Manfredi

Montalcino, Toscana
Italien

Il Paradiso di Manfredi är en enhörningsproducent av legendariska proportioner och deras viner tillhör det absolut bästa hela Italien har att erbjuda.

Historien tar sin början på mitten av 1950-talet när Manfredi och Fortunata Martini, som varit med och grundat appellationen Brunello di Montalcino, valde att lämna sitt jobb hos Biondi-Santi för att starta eget. De införskaffade en oas bestående av 3,5 hektar vinmark i hjärtat av Montalcino och resten är som man brukar säga historia. Idag drivs Il Paradiso i samma passionerade anda av Rosella Martini och Florio Guerrini tillsammans med deras döttrar Silvia och Gioia, barnbarn till Manfredi.

Familjens planteringar är levande och växtrika vinmarker som är spridda över åtta olika lägen vid Montalcinos fot. Den nordöstliga exponeringen i kombination med de mineralrika jordarna skapar perfekta förutsättningarna för elegant och silkeslen Sangiovese.

All skörd sker självfallet för hand och vinmakningen speglar arbetet i vingårdarna med minimal inverkan på råmaterialet. Vinerna jäser spontant på betong och lagras därefter på gamla slavonska ekfat av större modell. Just lagringstiden är en av hemligheterna bakom Il Paradisos transparanta vinstil där Rosso di Montalcino lagras i 14 månader och Brunello di Montalcino lagras i 36 månader med ytterligare 30 månader på flaska. Vinerna buteljeras ofiltrerade och levererar en sällan skådad fräschör och precision.

I en trendkänslig vinvärld känns det tryggt med vinbönder som Il Paradiso di Manfredi. Det här är essensen av klassisk och tidlös vinmakning, vilket alltid kommer vara relevant.

Viner

Brunello di Montalcino

100 % Sangiovese

Druvor från gamla vinrankor planterade vid 350 m.ö.h. på åtta olika jättesmå plottar vid Moltancinos fot med nord/nord-öst exponering. Jäsningen sker spontant i betongkärl och därefter lagras på 25/26 hektoliter stora gamla fat i 36 månader och därefter ytterligare 30/36 månader på flaska. Vinet varken filtreras eller klarnas.

Rosso di Montalcino

100 % Sangiovese

Druvor från gamla vinrankor planterade vid 350 m.ö.h. på åtta olika jättesmå plottar vid Moltancinos fot med nord/nord-öst exponering. Jäsningen sker spontant i betongkärl och därefter lagras vinet på 20 hektoliter stora gamla fat i 13 månader innan ytterligare 8 månaders lagring på flaska. Vinet varken filtreras eller klarnas.

Frankrike

Grekland

Italien

Portugal

Spanien

Tyskland

Ungern

Österrike

POMPETTE
Kontakt

Vill du få information när det händer något kul, som provningar eller lansering av viner och vinlådor på Systembolaget?

 

POMPETTE
Erstagatan 19
116 36 Stockholm
hej@pompette.se
@pompette_dryckeshandel

Pompettes kontakt-bild

Robert Andersson
+46(0)70 238 71 18
robert@pompette.se

Tom Telégin
+46(0)73 655 16 48
tom@pompette.se

Fredrik Iveskär
+46(0)70 991 10 99
fredrik@pompette.se

Giacomo Colombo
+46(0)70 544 10 99
giacomo@pompette.se

Sebastian Alenius
+46(0)70 753 13 93
sebastian@pompette.se