Domaine Monier-Perréol

Saint-Joseph, Rhône
Frankrike
Map to Domaine Monier-Perréol

Jean-Pierre Monier är en sann bonde av Saint-Joseph. Han tillhör tredje familjegenerationen att bruka markerna i Brunieux, som är en lieu-dit strax norr om byn Saint-Désirat i de nordliga delarna av Saint-Joseph. Jean-Pierre lever i harmoni med naturen och han lägger lika stor kärlek på sina odlingar av körsbär, aprikoser och persikor som på sina druvor. Fram till år 2001 sålde han allt sitt druvmaterial till det lokala kooperativet, men efter att vänner övertygade honom om sina druvors exceptionella kvalitet fick han mod till sig att själv börja producera vin.

Jean-Pierre arbetar mycket hållbart i sina vinmarker med inspiration från Maria Thun och egendomen är sedan år 2006 biodynamiskt certifierad.

För att möta den ökande efterfrågan på vinerna anslöt sig år 2008 vännen Philippe Perréol till vineriet. Precis som familjen Monier arbetade han efter biodynamiska principer och även Philippe hade tidigare sålt sina druvor till kooperativet. Etiketterna på flaskorna talar om från vilken bondes mark druvorna kommer ifrån, där ”Monier-Perréol” innebär att det är en blandning från bådas vingårdar.  

Arbetet i vineriet sköts precis som i markerna på klassiskt manér. Druvorna avstjälkas, jäser på cement och får därefter ligga på stora fat (tonneaux) i ett år innan det buteljeras utan filtrering.

Viner

Viognier

Info kommer!

Saint-Joseph "Tradition"

Info kommer snart!

Saint-Joseph "Châtelet"

Info kommer snart!

Saint-Joseph "Les Serves"

Info kommer snart!

Frankrike

Grekland

Italien

Portugal

Spanien

Tyskland

Ungern

Österrike

POMPETTE
Kontakt

Vill du få information när det händer något kul, som provningar eller lansering av viner och vinlådor på Systembolaget?

 

POMPETTE
Erstagatan 19
116 36 Stockholm
hej@pompette.se
@pompette_dryckeshandel

Pompettes kontakt-bild

Robert Andersson
+46(0)70 238 71 18
robert@pompette.se

Tom Telégin
+46(0)73 655 16 48
tom@pompette.se

Fredrik Iveskär
+46(0)70 991 10 99
fredrik@pompette.se

Giacomo Colombo
+46(0)70 544 10 99
giacomo@pompette.se