De Fermo

Loreto Aprutino, Abruzzo
Italien
Map to De Fermo

Stefano och Nicoletta De Fermo bor i byn Loreto Aprutino som ligger mitt i mellan Adriatiska havet och Europas sydligaste glaciär. Familjen De Fermo har gjort vin i området sedan 1700-talet, men vinproduktionen låg länge i dvala. Det var först när Nicolettas man Stefano förstod vilken fantastisk terroir och historia som fanns i familjens ägor som vinmakartraditionen tog fart igen.

Ambitionsnivån sattes på högsta nivå från start och med den legendariska vinbonden Francesco Valentini som granne och mentor fick De Fermos viner snabbt erkännande över hela Italien.

Vinmarkerna av kalkrik lera har det högsta läget i hela Loreto Aprutino och omfattar 17 hektar. Vingårdarna består av de för området typiska druvsorterna Montepulciano och Pecorino, men här återfinns även en av Italiens äldsta planteringar av Chardonnay från 1930-talet.

De Fermo har en oerhörd respekt för naturen och allt arbete sköts efter biodynamiska principer. I vineriet tar man tillvara på druvornas höga kvalitet och arbetar för att producera viner som uttrycker sitt ursprung. Maceration kan varierar från ett par dagar till flera veckor och vinerna får uppfostran på stora gamla ekfat eller cementtankar. Jäsning sker utan temperaturkontroll med naturlig jäst och varken klarning eller filtrering förekommer innan buteljering.  

Nicoletta och Stefano gör karaktärsfyllda viner i en personlig, finessrik och energifylld stil. Vi har aldrig tidigare varit så törstiga på Abruzzo.

Viner

2016 Pecorino Superiore "Don Carlino"

Info kommer snart!

2016 Cerasuolo d'Abruzzo "Le Cince"

Info kommer snart!

2016 Montepulciano d'Abruzzo "Concrete"

Info kommer snart!

2014 Montepulciano d'Abruzzo "Prologo"

Info kommer snart!

Frankrike

Grekland

Italien

Portugal

Spanien

Tyskland

Ungern

Österrike

POMPETTE
Info

Vill du få information när det händer något kul, som provningar eller lansering av viner och vinlådor på Systembolaget?

 

POMPETTE
Erstagatan 19
116 36 Stockholm
hej@pompette.se
@pompette_dryckeshandel

Pompettes kontakt-bild

Robert Andersson
+46(0)70 238 71 18
robert@pompette.se

Tom Telégin
+46(0)73 655 16 48
tom@pompette.se

Fredrik Iveskär
+46(0)70 991 10 99
fredrik@pompette.se